Hurtig levering

Takeaway i Odense

Åbent alle dage 17:00 - 24:00

Hvad er en vandpibe?

Som det også fremgår af navnet, er en vandpibe en større form for pibe, der benyttes til at ryge tobak ved hjælp af tilsat vand. Det er speciel vandpibetobak, man bruger til formålet. Vandpiben har sine rødder i det middelalderlige Indien, og den benyttes ofte i sociale sammenhænge for at tilføje til hyggen.

Få styr på delene på en vandpibe

Enjoyme's vandpibe-guide

I dag kan du få vandpiber i et utal af varianter, størrelser og farver. De bliver sågar benyttet som hjemmedekoration, da deres flotte designs kan være lavet af eksklusive materialer. 

Enjoyme.dk har lavet en vandpibe-guide til dig som nybegynder, eller hvis du vil lære mere om din shisha. Vandpiber har mange navne, heriblandt shisha og hookah, men de leder alle tilbage til samme koncept. Vi er eksperter på området og kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rigtige vandpibe samt tobak.

Har du ikke en vandpibe? Gå på opdagelse i vores udvalg af vandpiber, for at få en ide om, hvilken type, du gerne vil have.

vandpibe i haven

Hvad er der i en vandpibe?

Det kan være forvirrende at vide, hvordan en vandpibe virker, hvis du ikke er erfaren vandpiberyger. Derfor giver vi jer her en forståelse af sammensætningen af alle delene. En vandpibe består af en række komponenter, der tilsammen udgør en funktionel vandpibe. Den har et hoved, en skål, en stamme, en slange og en vase.

Hovedet

Vandpibehovedet er den øverste del af vandpiben. Heri placeres vandpibetobakken før rygning. Hovedet er typisk fremstillet af ler eller glas. I de senere år har mange vandpibeproducenter bevæget sig væk fra det traditionelle lerhoved og over til mere avancerede og funktionelle designs som Phunnel-hoveder eller de varmeregulerende Kaloud-hoveder.

Tegning af vandpibe

Skålen

Skålen er placeret under vandpibehovedet og benyttes til at aske kullet på eller placere det udbrændte kul.

Stammen

Stammen er den midterste del, der holder alle andre dele sammen. Stammen er forbindelsen mellem vandet i vasen, tobakken i hovedet og slangen, som der ryges fra. Denne består typisk af kobber, aluminium, messing eller rustfrit stål.

Slangen

Slangen er der, hvor selve rygningen af vandpiben foregår. På enden af den lange og fleksible slange er der påsat et mundstykke, der typisk består af enten træ, metal eller plastik. Slangen er ofte fremstillet af plastik eller silikone.

Vasen

Vasen er den nederste del af vandpiben, hvorpå stammen fastgøres. Vasen indeholder det vand, der benyttes til rygning, og som gør røgen tyk, kølig og fugtig. Den består typisk af glas og er ofte smukt dekoreret med flotte mønstre.

vandpibe rør

Fyr op for smagen

Hvad er vandpibetobak?

I modsætning til vandpiben er den moderne vandpibetobak en nyere opfindelse, der stammer fra 90’ernes Mellemøsten. Moderne, almindeligt vandpibetobak fremstilles ved at fermentere tobak med melasse, glycerin og frugtaromaer.

Frugtaromaerne er skyld i de mange forskellige smage, der tilbydes på markedet, som f.eks. dobbelt-æble, vindrue-mint, vandmelon og mange andre smagsvarianter. Frugtaromaerne varierer altså, alt efter hvilken smag der er tale om. Vandpibetobak udbydes af en lang række forskellige producenter, der hver især udbyder en række forskellige smagsvarianter. Af de mest populære producenter kan Al-Fakher, Social Smoke og Adalya nævnes.

Hvad skal du vide, når du køber vandpibetobak?

Når du skal finde den perfekte vandpibetobak, er der to faktorer, som er vigtige at tage i betragtning: Smagsvarianten og producenten. Der er rigtig meget tobak på markedet, og du skal sandsynligvis igennem mange forskellige varianter, før du finder din favorit. 

Smagsvariant

Vandpibetobak fås i utallige smagsvarianter. For nybegyndere kan det være svært at vælge. Der er ikke nogen regler for, hvad man skal kigge efter, når man vælger smagsvariant, da det i sidste ende er en smagssag for den individuelle. Hvis du er helt ny, kan det være en god idé at prøve nogle forskellige smagsvarianter for at finde frem til den, du bedst kan lide.

Overvej at købe vandpibetobak som 50g i stedet for 25og eller 500g. Så sparer du dine penge, hvis du skulle købe en smagsvariant, du ikke er glad for. Vi anbefaler at du starter med klassikerne dobbelt-æble og vindrue-mint, som er fast inventar hos de fleste vandpibeentusiaster.

Producenten og mærket

Du har typisk også mulighed for at vælge mellem en række forskellige producenter af vandpibetobak. En god tommelfingerregel er at holde dig til de mest populære og velkendte producenter.

Disse producenters produkter er nemlig typisk også de mest afprøvede produkter på markedet. Nogle af de mest populære og anerkendte producenter er Al-Fakher, Social Smoke og Adalya, hvis varer vi også forhandler, her på siden.

Er der nikotin i vandpibetobak?

Vi får tit dette spørgsmål, som danner grund for mange diskussioner. Svaret er: Ja, almindeligt vandpibetobak indeholder nikotin. I og med at det indeholder nikotin, betyder det også, at det kan være vanedannende. Der findes dog produkter, som fungerer som substitutter for almindelig vandpibetobak, der IKKE indeholder nikotin, tjære eller andre afhængighedsskabende stoffer. Du kan se vores udvalg af nikotinfri vandpibetobak her, et mindre usundt alternativ til vandpiben.

Skal du bruge vandpiber til fest eller hygge?

Enjoyme.dk

Er du over 18 år ?