Hurtig levering

Takeaway i Odense

Åbent alle dage 17:00 - 24:00

Hvordan virker en vandpibe?

Få mest ud af din shisha

Lær hvordan du bruger en vandpibe

Hvordan ryger man vandpibe? Det kan være forvirrende at forberede en vandpibe, hvis du er nybegynder. Der er mange processer, som er vigtige at huske, før rygeoplevelsen bliver optimal. Vi har lavet en vandpibe-guide, der tager dig igennem den simple opsætning.  

Vi gennemgår, hvordan en almindelig vandpibe virker i 10 steps. Du kan også vælge at se vores video om, hvordan man forbereder en vandpibe.

Step 1

Rengør vandpiben

Det er vigtigt, at vandpiben er ren, før du bruger den. Ved at rengøre din vandpibe før brug, sikrer du en optimal smagsoplevelse hver gang. Ideelt set, burde en vandpibe rengøres efter hver brug for at undgå mug og bakterier, der kan opstå over tid.

Vask vandpiben og vandpibeslangen med vand, og husk at komme ind i alle de trange steder. Du kan med fordel benytte dig af en rengøringsbørste designet specifikt til vandpiber, der gør det nemt at rengøre de snævre steder.

Step 2

Hæld vand i vasen

Skru vasen løs fra resten af vandpiben for at hælde vand i den. Vandet skal være koldt, og du må kun hælde indtil de første 2-3 cm af metalrøret er under vand. Hvis der er tale om en minivandpibe, vil det typisk være nok at det kun er 1-1,5 cm af metalrøret, der er under vand.

vandpibe i haven
vandpibe rør

Step 3

Skru stammen på

Når vandet er hældt i, kan du skrue stammen fast på vasen. Sørg for at den sidder ordentligt fast og forbindelsen er lufttæt. Hvis den ikke er fuldstændig lufttæt, vil du opleve tyndere røg og have sværere ved at ryge.

Step 4

Sæt vandpibeslangen på

Før du skruer vandpibeslangen på, kan du tjekke om den også er lufttæt. En utæt slange er typisk lig med en ringe og besværlig rygeoplevelse. Luk det ene hul af med din finger, og pust ind af det andet hul. Hvis ikke du kan mærke eller høre nogen utætheder, kan du roligt benytte den.

Hvordan tænder man en vandpibe?

Tegning af vandpibe

Step 5

Klargør vandpibetobakken

I langt de fleste tilfælde vil vandpibetobak være klumpet ved køb. Det er derfor vigtigt, at du klargør vandpibetobakken ordentligt før brug. Det giver længere rygetid og bedre smag. Vi anbefaler at du enten skærer tobakken i mindre stykker med en kniv eller river det i stykker med fingrene. Når dette er gjort, kan du pakke tobakken ned i vandpibehovedet. Sørg for at hovedet er fyldt næsten helt til toppen, dog uden at den rækker over toppen. Hovedet må ikke pakkes for hårdt, da det vil gøre rygningen sværere.

Step 6

Dæk vandpibehovedet

Før rygning skal vandpibehovedet dækkes til. Til dette kan du benytte almindeligt sølvpapir eller aluminiumsfolie, der er beregnet til formålet. Vælger du at benytte almindeligt sølvpapir, anbefaler vi 2 lag. Stræk folien over vandpibehovedet og sørg for, at det er så tæt som muligt. Folien skal helst være glat på overfladen og sidde stramt rundt om vandpibehovedet.

Step 7

Prik huller i folien

For at der skal kunne komme luft igennem vandpiben, skal der prikkes huller i folien. Til dette kan du benytte dig af en tandstik eller en nål. 

Step 8

Tænd dit vandpibekul

Der findes to forskellige typer vandpibekul til vandpiber – naturligt kokoskul og almindeligt vandpibekul. Vi anbefaler kokoskul, men almindeligt vandpibekul kan være bekvemmeligt, hvis du ikke har udstyret eller muligheden for at bruge kokoskul. Det vigtigste er, at du benytter kul, der er beregnet til vandpibebrug, da andre typer af kul kan være yderst sundhedsskadelige.

Almindeligt vandpibekul:

Hold med en tang og tænd kanten med en lighter. Vent derefter 20-30 sekunder til ilden er brændt gennem hele overfladen af kullet, og det er stoppet med ryge.

Naturligt kokoskul:

Kokoskul opvarmes direkte på ovnen eller ved hjælp af kultænder. Efter ca. 8-12 minutter vil kullet have en orange glød, hvilket betyder, det er klar til brug.

Step 9

Varm tobakken op

Når kullet er klar, placeres det på kanten af hovedet. Du må aldrig placere kul i midten, da det vil gøre tobakkens forbrændingsproces hurtigere. Lad kullet varme tobakken op i 2-5 minutter, før du begynder at ryge. Det giver den mest optimale rygeoplevelse.

Step 10

Nyd din vandpibe

Du kan nu læne dig tilbage og nyde vandpibetobakkens aromaer og puste røgskyer ud i luften.

Køb og lej vandpiber hos os

Enjoyme.dk

Er du over 18 år ?